Ліга Радіоаматовів Волині

Код нашого банера:

<a href="http://lrv.net.ua"><img src="http://lrv.net.ua/images/lrv-baner.gif" alt="Ліга Радіоаматорів Волині"></a>

Адреса для листування:
а/с 5, м. Ковель, Волинська обл., 45008
Адмін:  ut1pg(at)lrv.net.ua

Круглий стіл: ведучий UR4PWL op. Микола
Щонеділі на 3,605 MHz о 08:30 укр.
Постійно на УКХ - 145,400 MHz

Враження та підсумки поїздки у Херсон 2021
П'ятниця, 20 серпня 2021, 14:32

alt    З 8 по 14 серпня відбулись всекраїнські змагання учнівської молоді на коротких хвилях та швидкісної радіотелеграфії, що проходили поблизу пустелі «Олешківські піски» станції Експрес.
    Пекуче сонце півдня та місцева природа зачаровує та манить не тільки відпочивальників Радонових озер і дачників а також команд зі всієї України.
    Волинська команда колективки UR4PXH у складі Орищука Станіслава (UR3PBM) та Романюка Андрія (UR3PAR) боронили честь області. Прибувши до Херсона разом з командами Рівного, Шепетівки та Здолбунова поїхали до станції Експрес через річку Дніпро та повз будинку Остапа Вишні прибули на ДАЧУ ДЯДІ САШИ, так її називають учасники. Команду по приїзду чекав головний суддя Олександр Бала (UT7GZ), Володимир Бітюков (US6IKT) Оксана Фоменко а також Любов Олексіївна Дежкунова, які допомогли розмістити команду та пригостили команду смачною вечерею. Після водних процедур в місцевому сольоному озері команда готувала апаратуру до очно-заочних змагань «Зірки Ефіру» та відпочивала з дороги.

        Кожен ранок на «дачі» починається з ранкової руханки та ситного сніданку після якого учасники перевіряли обладнання та антени. Відкрили офіційно змагання з підняття державного прапора під спів гімну України. Після оголошення програми запрацювала судівська колегія, а учасники з радістю та обіймами вітали одне одного з приїздом та почали спікуватись та знайомитись. Перед змаганнями відбулось жеребкування місць розташувань команд, які працювали в полі, куди команди і вирушили. Команда Волині роташувавшись на місці та встановивши антену почерзі в кожному турі розпочала участь у змаганнях. Для змагань використовувалась антена VP2E трансівер BITX40 10W та Lifepo акумулятори, що дало змогу провести півсотні QSO з радіоаматорами усієї України. Завдяки антенному аналізатору вдалося швидко переналаштувати антену на новий рельєф та місцеві грунти (велика вдячність UR3PDA). Новий день і нові змагання. Вранці змагання телефоном на діапазоні 1,8 МГц на «Каратах» і коротких антенах українською мовою, після обіду - перевірка звітів дітьми та здача вправи «MORSE RUNNER», що і є допусом до роботи в телеграфному турі. В перних змаганнях волиняни отримали два третіх місця і командне 7 по очках, а у вправі «MORSE RUNNER» 3 у Станіслава Орищука, 2 у Романюка Андрія та друге командне місце після Херсону.
    Наступний день був також насичений. Тур англійською мовою з перевіркою звітів та передача радіограм, суддею був радіаматор і спортсмен з Херсона, котрий заохочував передачу радіограм дітей солодким подарунком та корисними порадами. Цей день був також з медалями Адрій здобув друге місце а Станіслав виборов для Волині третю сходинку в англійському турі.
    Новий день і телеграфний тур з перевіркою звітів а також прийомом радіограм на слух від 20 до 100 знаків за хвилину. Цей день приніс нагороди тільки Романюку Андрію - друге в телеграфному турі та третє в комплексному заліку зі швидкісної телеграфії.
    В результаті команда Волині: Орищук Станіслав приніс 5 бронзових медалей Романюк Андрій 2 срібні і 5 бронзових медалей та дипломи від Ліги радіоаматорів України і від Українського центру позашкільної освіти.
    Крім змагань діти з різних кутків України спілкувались між собою, відпочивали, відвідували міцеві озера, організовували солодкі столи та разом тренувались і готувались до змагань та бажали одне одному успіхів, бачачи одне в одному не тільки суперника але і друга.
    Закіннчення змагань відбулося урочистим нагородженням переможнів медалями, дипломами, кубками та сувенірними чашками. Команди вітали одне одного, робили спільні фото та селфі. Закривши урочисто змагання команди прощались одне з одним, обмінювались телефонними номерами та контактами, проводжали одне одного та бажали зустрітись не тільки в ефірі але і в наступному році.
    Волинська команда разом із командою Золбунова поїхали разом одним потягом на рідну Волинь де нас по дорозі зустрів Микола Олександрович (UT4PR) щоб привітати з успіхами.
    Команда UR4PXH вдячна радіоаматорам, які підтримували в ефірі команду та в підготовці до змагань апаратури та обладнання, що дало змогу достойно представляти Волинь у всеукраїнських змаганнях.

73. UZ8PA
Фото можна переглянути в галереї  Всеукраїнські очно-заочні змагання учнівської молоді 2021

 

Вітаємо іменинників!

03.03.1965 UT4PP Геннадiй Лебедев
05.03.2003 US1PAN Валерій Охманюк
06.03.1975 UT0PR Павло Добровольський
09.03.1960 UR3PF Григорiй Бомчук
11.03.1988 UR3PCM Андрій Зубчук
15.03.1978 UT3PA Богдан Божик
15.03.1971 UT5PQ Олег Гаган
19.03.1988 UT1PG Володимир Кисельов
20.03.2000 UR3PTT Любомир Добровольський
21.03.1982 UR3PFW Микола Тюхта
25.03.1974 UR3PEZ Микола Мякота
28.03.2006 US1PAA Арсеній Прокопюк

WEB SDR

Радіоаматори Волині