Сторінок: [1]
Друк
Автор Тема: UR4PWL/P  (Прочитано 11701 раз)
UT1PG
Адміністратор
Ветеран
*****
Offline Offline

Повідомлень: 304



Перегляд профілю WWW
« : 08 Травня 2012, 07:42:17 »

В даній темі пропоную викладувати все про наші експедиції

Записаний
UT1PG
Адміністратор
Ветеран
*****
Offline Offline

Повідомлень: 304



Перегляд профілю WWW
« Відповідь #1 : 11 Травня 2012, 07:59:13 »

“Черемський природний заповідник”- URFF-038, NEW ONE, 01.05.2012
(QRP pадіоекспедиція UR4PWL/P за програмою WFF,  Loc: KO21RM,  URDA: VO-14)

   

  З настанням теплих весняних днів, серед радіоаматорів Ковеля почастішали розмови на тему виїзду на природу,  як правило QRP та популярні нині WFF. Незважаючи на важку експедицію до  “Цуманьської пущі” 2011 року, дуже хотілось провідати  “ Черемський природний заповідник”, найвіддаленіший від цивілізації.  Це чудо природи розташоване на північному сході Волині (Маневицький район) та межує  з Рівненською областю. Площа 2975 га. Пересічена,  більше болотиста місцевість. Майже 90 видів  флори та фауни занесені до Червоної книги України. Створений указом Президента в 2001 році.
  До виїзду спонукав збіг обставин, найголовніше погожі та першотравневі вихідні. А також  настирлива пропозиція представника UFF у Волинській області Наталiї, UR3PHG.
  Після нетривалої дискусії, вирішили діставатися вранішнім автобусом з подальшими пересадками. Так як передбачався піший перехід з метою ознайомлення з невідомим тереном, вирішили взяти полегшений (на вагу) комплект QRP апаратури   (trcvr- SW-2011,  ant- dipol 7/14MHz) з акумулятором 12V- НКГ-1,5 .
  Міжнародний автобус Ковель (Україна) — Іваново (Бяларусь) майже три години віз нас до райцентру Любешів. Далі пересадка, і за годину вийшли на зупинці яка розташована просто в лісі. Звідти  півтори години по лісовій дорозі плутались до кордону заповідника. Ознайомлювальний перехід з фотосесією забрав ще  майже півтори години. Часу на роботу в ефірі залишалось обмаль. Під час походу надибали підходящу стоянку.  
  На розгортання позиції пішло до десяти хвилин. Хоча в Ковелі колега Володимир, UR3PGS, погодився анонсувати нашу експедицію, а мобільний зв'язок був нульовий, попередити про  готовність не було змоги,  ми не знали чи нас чекають.
  Традиційна частота 7,144 виявилась капітально окупована українськими “садоводами”. П'ятірка загальних викликів з повним повідомлення про URFF-038,   NEW ONE залишились без уваги. Зрозумівши що наш QRP сигнал не “проб'є” місцеві зв'язки “картофелеводів”, прийшлось шукати іншу частоту. На 7,140 на QRL ніхто не відповів. На перші CQ відповів колега Янек SP5FHF/5. Далі пішли зв'язки з SP2, SP8, SP1 та  ER1RR і вже на сьомій хвилині з сигналом 59+ покликав UX7UN, Микола, Київ, а пізніше HA, RU, YO, UT5PI, ES, LY та  OK станції. Але коли  від UT1AO  отримали рапорт 56, стало зрозуміло що енергія акумулятора небезпечно вичерпується. Зменшили вихідну потужність до мінімуму, біля 3 Ват. Побоювання  що не будемо почуті зникли  коли UY0UY/P дав рапорт 59. З такими ж рапортами пішли зв'язки з SQ4, UR5AMJ, але з декількома волинськими, вже  зі  значно гіршими RS. Та тяжкий зв'язок з UX1DC  при “посадженому” акумуляторі (хоча Слава дав 55, думаємо більше з поваги), адже передача почала  пропадати, спонукав дати акумулятору відпочинок.
  Після короткотривалої перерви на запізнілий обід бутербродами, вдалося зробити зв'язки ще з  декількома SP8 та пара місцевих в тому числі з UY0PX (думаю вони були поінформовані мережею 145-FM).    
Працювали по черзі, адже прийшлось відмахуватись від хмари настирливих комарів.  В результаті за годину та 6 хвилин встановили 51 QSO.  Згортання позиції та прибирання території “завершили  марафон”.
  Повертатись додому вирішили іншим шляхом, залізницею. Транзитний автобус довіз   нас до Маневич. Маючи півгодини вільного часу завітали з тортом до колег-радіоаматорів, подружжя Горайчуків- Валентини UR3PDN та Григорія UY0PX,  на що отримали запрошення під час   зв'язку.
  Валентина приготувала запашний чай, а Григорій схвально-здивовані відгуки про нашу апаратуру та антени, та отримав презент, нашу експедиційну мачту- телескопічну вудку.  При цьому Григорій сказав що приймає цей “царський” подарунок до Дня ангела  (1 Травня) та надіється використати її під час подорожі річкою на гумовому човні з аматорським радійком. Почувши таке, Наталія попросилась до залоги, до екіпажу, удоводнюючи що  вміє плавати і не боїться води.
  Подякувавши за смачний чай та теплу зустріч, через 15 хвилин ми сиділи в дізель-потязі який уже в вечірню пору довіз нас до Ковеля.
  Дякуємо долі , за те що вдалось презентувати новий заповідник URFF, що надихнуло плекати нові проекти.  
  До зустрічі в ефірі,  73!  та  44!   від  Наталії UR3PHG  та  Миколи UT4PR.
                                                                                                                                                                                                             01.05.2012
Записаний
UT1PG
Адміністратор
Ветеран
*****
Offline Offline

Повідомлень: 304



Перегляд профілю WWW
« Відповідь #2 : 11 Травня 2012, 08:04:20 »

Інформація з DX кластера за UR4PWL/P URFF-038 від 01.05.2012
Записаний
UT1PG
Адміністратор
Ветеран
*****
Offline Offline

Повідомлень: 304



Перегляд профілю WWW
« Відповідь #3 : 29 Липня 2012, 05:19:51 »

29 липня 2012 року відбудеться QRP експедиція UR4PWL/P в урочище Нечимне (UFF: UTFF-1108, URDA: VO-09, Loc: KO21KH). Робота буде вестись переважно на 7 MHz SSB.

73! UT4PR & UR3PHG
Записаний
UT1PG
Адміністратор
Ветеран
*****
Offline Offline

Повідомлень: 304



Перегляд профілю WWW
« Відповідь #4 : 04 Серпня 2012, 06:31:22 »

Урочище Нечимне UFF: UTFF-1108 - 29.07.2012
(QRP pадіоекспедиція UR4PWL/P за програмою UFF, URDA: VO-09, Loc: KO21KH

 

Нечимне — однин із заказників Волинської області площею 40 га. Знаходиться біля с.Скулин (5 км у східному напрямку) Ковельського р-ну. На території розташоване озеро карстового походження, а також велика кількість видів флори, які занесені до Червоної книги України.

Для волинян це місце пов'язане з поетесою Лесею Українкою. Саме сюди, у волинське село, де зберігалися звичаї і фолькльорна скарбниця народу, привозила мама Лесі-Олена Пчілка - своїх дітей. Щоб вони послухали пісень, казок і оповідок, побачили обряди рідного народу, і вже у зрілому віці оцінили самобутність культури українців.

Будучи дитиною Леся блукала тими стежками, плавала човном по озері, спілкувалася з лісником. Зачарувала волинська природа майбутню поетесу, а оповідки старих людей про Мавку, Потерчат, Водяника навіяли їй сюжет “Лісової пісні”. Знаменита драма-феєрія була написана майже 40років по тому, як Леся відвідала с.Скулин. Будучи невиліковно хворою у далекій Грузії, пригадалися їй волинські ліси, озера, Мавки і Лісовики. За три дні літературного піднесення Леся подарувала людству “Лісову пісню”, котра по праву ввійшла до скарбниці світової літератури.   

Кожного року на початку серпня (період написання драми) шанувальники літературного таланту Лесі Українки приїжджають до заказника. Силами Спілки письменників Волині тут організовується літературне свято: численні аматорські гурти, письменники, поети, артисти вшановують пам'ять великої землячки.   

На території заповідника розставлені дерев'яні фігури - головні герої драми, до озера прокладений дерев'яний поміст. Стараннями науковців Колодяженського музейного комплексу  створений музей “Лісової пісні”.
Записаний
UT1PG
Адміністратор
Ветеран
*****
Offline Offline

Повідомлень: 304



Перегляд профілю WWW
« Відповідь #5 : 07 Серпня 2012, 19:34:20 »

URFF експедиція в НПП “Цуманьська пуща”  URFF-045,   URDA:  VO-07

 


   29 травня 2011року була проведена радіоекспедиція з метою репрезентувати “Цуманьську пущу” на КХ  діапазонах  командою  UR4PWL/p у складі: Микола (UT4PR), Руслан (UR3PGC) та Наталія (UR3PHG). Указ Президента України “Про створення Ківерцівського національного парку “Цуманьська пуща” видано 22 лютого 2010 року.
  Одразу по приїзді в смт. Цумань ми вирушили до управління лісового господарства. Уважно обдививши місцевість,  вирішили пройти декілька кілометрів. Після нетривалої прогулянки нашим очам відкрилась галявина. Щоб дійти і отаборитись там потрібно було долати невеличку перешкоду -  загату, оскільки ми опинились у володіннях сімейства бобрів. Навколо канави стояли підгризені дерева, з котрих бобри вирішили будувати місток.
   Зробивши декілька обережних маневрів і непошкодивши кропіткої праці братів наших меньших, ми вийшли на галявину. Вся територія була вистелена квітами і багатоголосе птаство вітало нас.
   За годину в радіоефір полетів  наш позивний,  почалася робота з двох  робочих місць на різних КХ діапазонах. Загалом було зроблено 46 QSO. Так наші колеги — радіоаматори вперше могли  здійснити  зв'язок з  новим районом та НПП за програмою WFF з  Волинської області. Всім кореспондентам відправлені QSL-картки.
Дякуємо всім хто викликав.
До зустрічі в ефірі!
73/44!
« Останнє редагування: 01 Травня 2013, 15:56:31 від UR3PGS » Записаний
UT1PG
Адміністратор
Ветеран
*****
Offline Offline

Повідомлень: 304



Перегляд профілю WWW
« Відповідь #6 : 10 Травня 2013, 10:37:24 »

          Моя перша в цьому році QRP  UFF експедиція.

     

   Серед заповідних територій місцевого значення Ландшафтний заказник «Скулинський»  охоплює площу 150 га (65 кв. та 66 кв.) що розташовані на півдні та південному заході від  с.Скулин  та належать Ковельського держлісгоспу. Цінний лісовий масив сосново-березових насаджень віком 30 – 50 років, що зростають на слабо зволожених, супіщаних і суглинистих грунтах. У підліску зростає крушина, горобина. Багатий різновидовий склад трав’яних рослин, переважають ягідники чорниці, бруслини, зустрічаються лікарські рослини (звіробій, чистотіл, череда, медунка лікарська), а також рідкісний червонокнижний вид – журавлина дрібноплідна. Різноманітний тваринний світ, що нараховує 15 видів парнокопитних і хутрових звірів, велику кількість видів птахів.
Гарний сонячний день 9 травня спонукав виїхати на природу.  Заказник «Скулинський» має в українській національній програмі UFF зареєстрований як UTFF-1163.  Саме його було вибрано з погляду доступності. Рейсовиї автобус зупинився на початку села, поруч вказівник «Ландшафтний заказник «Скулинський».  Щоби знайти підходящу галявину заглибився в ліс, подалі від дороги. На розгортання антени та апаратури витратив біля 18 хвлин.  З хвилюванням ввімкнув QRP трансивер «mini-SW» і не почув знайомого шуму ефіра. Оглянув кабель та діпольну антену на 40м діапазон. Все підєднано. Прислухався ще раз, станції чути не дуже голосно але чисто. Перші хвилини на загальний виклик ніхто не реагував. Зателефонував Богдану UR3PGW з проханням послухати сигнал. Встановили перший звязок з рапортами RS 59. Далі справи пішли веселіше - Київ,  Івано-Франківщина, Чехія, Гайворон та Росія. Спробував Телеграф, вдався звязок із  Словенією, КСХ антени біля 3-х. Після короткої перерви з бутербродом та фото на память, вернувся на телефонну частоту. Частіше стали викликати. Напевно хтось дів інфо в кластер. Серед інших покликав колега-експедиціонер Віллі, DL7UWR/P, референція  DLFF-029, обмінялись традиційними «44». На жаль енергія акумулятора КНГ швидко вичерпалась. З  ES1XP обмінялись рапортами 55. Щоби меньше садити акумулятор перейшов на пошук. Зустрів SP4EOO/P,  SPFF-646, а останнім був колега Віктор з Рубіжного, UY4MM. Підрахував, вдалось провести 28 ЩСО. Зробив висновок, акумулятор треба брати потужніший. На згортання пішло 14 хвилин. Вернувся в село. Ще пара фото закінчили день моєї першої в цьому році UFF експедиції  UTFF-1163, URDA: VO-09, WW-loc:  KO21KG

Дякую всім хто викликав.
До зустрічі з наступних UFF теренів!  73  &  44 !
UR4PWL/p   (Микола  UT4PR) 
09.05.2013
Записаний
ur3phg
Користувач
**
Offline Offline

Повідомлень: 38



Перегляд профілю
« Відповідь #7 : 07 Листопада 2013, 14:09:47 »

На цих вихідних планується експедиція до урочища Нечимного.URFF 139 .Запрошуються всі бажаючі. Зголошуватись до Пашкевича М.О.
Записаний
UT1PG
Адміністратор
Ветеран
*****
Offline Offline

Повідомлень: 304



Перегляд профілю WWW
« Відповідь #8 : 13 Листопада 2013, 08:19:29 »

Радіоекспедиція в урочище, особливо після реєстрації в URFF як “Ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Нечимне»”, набула особливого значення. А цьогорічна ще й присвячена 100-й річниці пам`яті Лесі Українки.
Урочище розташовано на захід від с. Скулин, Ковельського р-ну. Ландшафт заказника пєднує в собі лісовий масив з озером карстового походження що є складовою частиною безцінної природної та культурної спадщини. Велика кількість видів флори та фауни занесені до Червоної книги України.
Краєвиди Нечимного бережуть пам`ять про геніальну поетесу і спонукають нас по особливому ставитись до навколишнього світу та таланту Лесі Українки.
Для роботи в ефірі підготували трансивер MiniSW2013 та пару комплектів антен. Акумулятор спонсорував Віталій UT1PX. Перше QSO з URFF-139 як NEW ONE проведено телефоном на 40м з нашим ентузіастом програми WFF Богданом UR3PGW. Активно попрацювали в ефірі Микола UT4PR, Володимир UR3PGS, Микола USP-39, Наталя UR3PHG та Руслан UR3PGC який представив урочище в DIGI mode PSK-31. Загалом було проведено 279 зв`язків.
Порадившись, вирішили окрім автозаліку в LogSearch підтвердити всі зв`язки QSL картками через бюро.
Зв`язки за 09-10.11.2013 з UR4PWL/P зараховуються для дипломів по програмам Флора та Фауна, URDA, “Лісова пісня” та ін..

Записаний
Сторінок: [1]
Друк
Перейти в: